Lekker scrollen! Onmisbaar uiteraard: Instagram en Pinterest. Heerlijk “bladeren” door een soort mega-bruidsmagazine vol mooie ideeën. Een enorme, onuitputtelijke inspiratiebron.

Reels met een sprookjesachtige binnenkomst van de bruid of de perfect geregisseerde openingsdans. De Instagram-carrousels met de mooiste ceremonie-opstellingen, gestyled tot in de perfectie: “which one would you choose?”

Inspiratie? Absoluut! Maar er is ook een keerzijde, want dat scrollen langs al die mooie plaatjes kan ook onrealistische verwachtingen, onzekerheid en zelfs stress opleveren bij het plannen van je bruiloft.

 

Blijf bij jezelf

Hoe houd je het leuk, hoe blijft het inspiratie en hoe blijf je echt genieten van die voorpret?

**Laat je inspireren, niet overweldigen**

Heerlijk om door Instagram te scrollen op zoek naar prachtige bruiloften, doe dat vooral! Maar besef dat elke bruiloft uniek is. Wat je ziet zijn vaak perfect gestileerde momenten met daarachter een heel team van professionals.

Focus op wat voor jullie echt belangrijk is en pas de ideeën aan naar jullie eigen stijl en budget.

**Stel realistische verwachtingen**

Op social media zie je vaak alleen de mooiste kant van een bruiloft. Maar de realiteit is dat geen enkele bruiloft perfect is. Het gaat soms niet zoals je had gewild en er kunnen zelfs dingen misgaan. En weet je, dat is helemaal oké!

In plaats van te streven naar perfectie, focus je op het creëren van een dag die écht en betekenisvol is voor jullie. Onthoud dat het gaat om de liefde en het samenzijn met de mensen die je dierbaar zijn.

**Creëer jullie eigen momenten**

Het kan verleidelijk zijn om elke trend na te bootsen die je online ziet. Maar de mooiste bruiloften zijn die waar het bruidspaar zichzelf is en waar hun eigen persoonlijkheid en stijl naar voren komt.

Durf anders te zijn en maak van jullie bruiloft een dag die past bij wie jullie zijn met liefdevolle momenten om voor altijd op terug te kijken.

**Vertrouw op jullie gemaakte keuzes**

Het is makkelijk om te twijfelen aan de keuzes die je al hebt gemaakt als je voortdurend wordt blootgesteld aan nieuwe ideeën op social media. Vertrouw op het werk dat jullie hebben gedaan en de keuzes die jullie met zorg hebben gemaakt.

**Maak persoonlijk kennis met leveranciers**

Het klinkt misschien cliché, maar ga op zoek naar de bekende “klik” met je leveranciers. Niet alleen met de trouwambtenaar, maar ook met je fotograaf, je bloemist, je kapper, je visagist, etc.

Maak vooral persoonlijk kennis: meet & match! Want als je de juiste hebt gevonden zul je merken dat hij/zij jullie aanvoelt en jullie helpt trouw te blijven aan jullie visie en jullie eigen stijl.

**Wees mild voor jezelf**

Het organiseren van een bruiloft kan emotioneel en fysiek veeleisend zijn. Het is normaal om je soms overweldigd te voelen door de druk om alles perfect te maken.

Wees mild voor jezelf en herinner jezelf eraan dat het oké is als niet alles volgens plan verloopt. Uiteindelijk draait het om de viering van jullie liefde.

 

Jullie bruiloft, jullie perfecte dag

Wordt het een uitbundige bruiloft op een zonnig eiland of liever een intieme trouwdag in de achtertuin van je ouders? Strak, en misschien wel professioneel georganiseerd of losjes en ongedwongen?

Je bruiloft wordt pas echt júllie dag wanneer je ervoor kiest om trouw te blijven aan wie jullie zijn. Of het nu gaat om de locatie, de dagindeling of de ceremonie, het zijn jullie persoonlijke keuzes die jullie trouwdag uniek en onvergetelijk maken.

Wil je het anders dan anders? Doe het! Maar doe het vooral op júllie manier. Jullie zijn uniek en jullie liefde is uniek en juist dat maakt jullie grote dag speciaal.

En vergeet niet: het is de dag waarop jullie in het bijzijn van al jullie lieverds de liefde gaan vieren. Dat is waar het om gaat, perfecter wordt het niet!

Dream it….then make it happen!

Enthousiasme, ervaringen? Leuk als je ze met me deelt! Vragen of twijfels, ik help jullie er graag mee.